Achizițiile de aparatură medicală din perioada 2008-2011, în atenția OLAF. Articolul.

Absorbția fondurilor europene, un subiect aflat mereu în dezbateri. S-au găsit (aceleași) soluții. Detalii.

În lipsa unor hotărâri judecătorești motivate și publicate, ne mulțumim și cu știri. ICCJ a decis anularea unei note de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare, prin care s-a stabilit o corecție financiară în cuantum de 10% din valoarea unui contract de lucrări. Întregul articol. Dacă MDRT a constatat încălcarea principiului transparenței în materia achizițiilor publice, ar fi interesant de aflat cum au ajuns să aplice o corecție de numai 10% din valoarea contractului.

Pentru proiectele aferente POS Mediu se vor lua măsuri ”concrete”: rezilierea contractelor. Foarte puține detalii.

Acordul de Parteneriat cu România ar putea fi adoptat de Comisia Europeană la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie. Call-uri și ghiduri uniformizate în a doua parte a anului. Să reținem aceste informații, pentru că vom avea nevoie de ele, probabil, prin luna decembrie. Detalii.

Comisia Europeană a lansat o propunere de modificare a Regulamentului 966/2012 privind normele financiare aplicabile bugetului general al UE, prin care se vor reglementa achizițiile publice ale instituțiilor Uniunii Europene. Documentul oficial.

Și un alt rezumat al procedurii de soluționare a contestațiilor în fața CNSC. Textul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>